Green Roof Climbing Hazards

The very cute young resident, in the image above, loves to walk along the stepping stones and climb onto the wooden seat. In order to make the Green Roof a safe environment for children, potential climbing hazards need to be identified. The air conditioning unit in the right hand side of the photo is a climbing hazard. So with the help of Mark, our resident builder and collector of unwanted building materials, our air conditioned units are now no longer a problem.

Mark used a wooden pallet to quickly cover this air conditioning unit. He built a simple frame and then attached the pallet.

Mark used a wooden pallet to quickly cover this air conditioning unit. He built a simple frame and then attached the pallet.

There were two air conditioning units here. Mark used one pallet to hide the first unit and then built a frame to cover the top of both units and then attached recycled timber to the top frame. You can see the second unit but a child cannot climb onto it because of the timber top.

There were two air conditioning units here. Mark used one pallet to hide the first unit and then built a frame to cover the top of both units and then attached recycled timber to the top frame. You can see the second unit but a child cannot climb onto it because of the timber top.

Left over decking covers this air conditioning unit.

Left over decking covers this air conditioning unit.

One more unit was covered with left over decking. The vertical wooden slates were placed in front of our irrigation system boxes. The top of these boxes need to be one metre from the top of the railing (to meet building regulations). So we increased the height of the railing in front of these boxes with the wooden slates (recycled from land fill).

One more unit was covered with left over decking. The vertical wooden slates were placed in front of our irrigation system boxes. The top of these boxes need to be one metre from the top of the railing (to meet building regulations). So we increased the height of the railing in front of these boxes with the wooden slates (recycled from land fill).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2017 Green Roof – 38 Westbury Street, St Kilda East